Supralux ORKÁN csatorna és fémfesték

3:1

 

Sokrétű alkalmazás, magas igénybevétel.

 

Kiváló korróziógátló hatás, magas szárazanyag tartalom.

 

Bármilyen fémfelületre használható tartós, kemény bevonatot adó festék. Jobban viseli az extrém hőmérsékletingadozásokat, magasabb kiadóssággal, illetve vastagabb réteggel rendelkezik, vas, acél, horganyzott és alumínium felületek mellett már más, tetszőlege könnyű- és színesfémfelületen, illetve kemény PVC-n is kiválóan tapad.

Beltérben: bármilyen fémfelületre, alapozás nélkül is.
Kültérben: erős időjárási körülményeknek kitett felületekre a legtartósabb védelem elérésére, Tiszakorr alapozóval.

Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Korróziógátló hatású, jó fedőképességű selyemfényű festék. Egyesíti az alapozó, a közbenső réteg és fedő zománc tulajdonságait, így normál igénybevétel esetén nincs szükség alapozásra. Alapozatlan vagy korróziógátló alapozóval bevont fémfelületek festésére. Kombinált védelem a rozsda ellen. Korrózió- és időjárásálló. Nem tartalmaz nehézfémeket.

Felhasználási felület: Vas-, acél-, horganyzott acél és alumínium felületekre közvetlenül, alapozó nélkül is használható. Konténerekhez, gépalkatrészekhez, tetőkhöz, kapukhoz, oszlopokhoz, belső- és külső fémszerkezetekre.

Felhasználás előtt az anyagot alaposan keverjük fel. A festéket tiszta, zsírmentesített és rozsdától megtisztított aljzatra kell felvinni ecsettel, szórással vagy hengerrel. Szükség esetén Supralux H-300 hígítóval hígítható. A munkálatokat állandó és száraz időjárás mellett kell végezni. Megnehezített felvitel esetén 3 réteget kell készíteni. Az egyes rétegek felvitele között legalább 6-8 óra szünetet kell biztosítani. Nagyobb korróziós igénybevétel esetén, tartósabb védőhatás elérésére Supralux Tiszakorr vas és könnyűfém alapozóval alapozott felületen célszerű alkalmazni.

Száradási idő:Száraz 6-8 óra. Átvonható 20 °C-on 6-8 óra múlva.

Hígítás: szükség esetén Supralux H-300 hígítóval.

Hasznos tippek:

  • Az új csatorna esetén csak akkor lesz megfelelő a termék tapadása, ha a felületet előtte sósavas kezelésnek vetjük alá.
  • Ecsettel vízszintesen eldolgozva világosabb, függőlegesen eldolgozva pedig sötétebb árnyalatot kapunk.

További információk

Kiszerelés

0,75l, 2,5l

Kiadósság

12m2/l